# Brainspotting – Phase One Training Schedule June 24-26, 2022

Trainers: Joy Myong, NCC, LPC, CADC and Mariya Javed, MSW, LICSW, LADC All times listed are in Central Standard Time Zone

## Day 1 9:00AM-11:15AM

Introduction: "The Story of Brainspotting" "Where you look affects how you feel" Three legs of Brainspotting Biolateral Sound

#### 11:15AM-11:30AM 15-minute break

#### 11:30AM-1:00PM

Uncertainty Principle
Dual Attunement: Relational and Neurobiological
Tail of the Comet
Limbic Countertransference
W.A.I.T

#### 1:00PM - 2:00PM Lunch

## 2:00PM - 3:30PM

Outside Window Demonstration and Debrief

3:30PM - 3:45PM 15-minute break

## 3:45PM - 6:00PM

Outside Window Practicum and Debrief

#### DAY 2

## 9:00AM-10:45AM

Inside Window

Inside Window Demonstration and Debrief

## 10:45-11:00AM 15-minute break

## 11:00AM-1:00PM

Inside Window Practicum and Debrief

## 1:00PM - 2:00PM Lunch

## 2:00PM - 4:00PM

Gazespotting

Gazespotting Demonstration and Debrief

4:00PM - 4:15PM 15-minute break

## 4:15PM - 6:00PM

**Gazespotting Practicum and Debrief** 

DAY 3

## 9:00AM-11:00AM

Resource Model

Body Resource Demonstration and Debrief

# **11:00AM-11:15AM** 15-minute break

## 11:15AM-1:00PM

Widow of Tolerance DID A and B BSP and parts

## 1:00PM - 2:00PM Lunch

## 2:00PM - 4:30PM

Body Resource Practicum and Debrief

## 4:30PM - 4:45PM 15-minute break

## 4:45PM - 6:00PM

BSP Certification BSP and specific populations Closing discussion